Grupa: Bi fix herbaty czarne
Polska nazwa herbata pochodzi od łacińskiego słowa: herba thea – "ziele herbaciane".
Herbata czarna jest najbardziej znaną ze wszystkich herbat. Jest poddawana procesowi pełnej fermentacji, a w zależności od regionu, w jakim jest produkowana, poddaje się ją różnym metodom obróbki. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. Liście herbaty zawierają witaminy A, B1, B2, C, E i K oraz różne minerały np. fluor, żelazo, potas, cynk, magnez. Herbata bogata jest też w bioflawonoidy - silne przeciwutleniacze, które chronią organizm przed działaniem wolnych rodników, kofeinę (teinę) – która budzi nas do życia oraz fluor –skuteczny w walce z próchnicą. Herbata Indis to esencja wyjątkowego smaku i aromatu o naturalnej złocistej barwie.
Herbata przeznaczona dla osób w każdym wieku. Kilka łyków i czujemy się od razu lepiej, bo herbata czarna odpręża i poprawia nastrój.
Składniki: herbata czarna.
Opakowanie: 100 x 2 g
Sposób parzenia:
Jedną saszetkę herbaty zalać wrzątkiem i parzyć 3–5 minut.