Grupa: Dżemy
Dzika róża jest znanym krzewem powszechnie występującym w Polsce. Najczęściej wykorzystywane są jej owoce, ze względu na właściwości lecznicze. Owoce dzikiej róży są kopalnią witaminy C. Jej zawartość jest większa niż w jabłku czy czarnej porzeczce. Wystarczy niewielka ilość dzikiej róży, aby pokryć dzienne zapotrzebowanie organizmu na tę właśnie witaminę. Owoce dzikiej róży zawierają także witaminy: A, B, E, K, kwas foliowy, karotenoidy, garbniki, pektyny. Dzika róża działa wzmacniająco, przeciwzapalnie.
Przetwory z dodatkiem owoców dzikiej róży są idealnym lekarstwem na przeziębienia i grypę.
Sekretem doskonałego smaku naszej marmolady są starannie dobrane i wyselekcjonowane owoce.
Owoce dzikiej róży w połączeniu z jabłkiem i czarną porzeczką tworzą marmoladę o aksamitnym smaku, intensywnym zapachu, sporządzoną według naszej oryginalnej receptury.
W 330 g produktu zakręciliśmy aż 264 g przepysznych owoców.
Składniki: przecier jabłkowy, cukier, przecier porzeczkowy i sok z czarnych porzeczek z zagęszczonego soku z czarnych porzeczek, sok z owoców dzikiej róży z zagęszczonego soku z dzikiej róży, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, aromat.
Pasteryzowana. Sporządzono z 80 g owoców na 100 g produktu.
Opakowanie: 330 g
Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna 976 kJ/230 kcal; tłuszcz <0,5 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1 g; węglowodany 56 g; w tym cukry 56 g; białko 0,3 g; sól <0,01 g.
Po otwarciu przechowywać w temperaturze około +4°C i spożyć w ciągu 7 dni.